3.sınıf hayat bilgisi benim eşsiz yuvam

Aşağıdakilerden hangisi canlıların temel ihtiyaçlarından birisidir?

A)    Barınma   

B)    Çalışma

C)    Oynama

2.      Aşağıdakilerden hangisi barınak değildir?

A)    Ev        

B)    Bahçe   

C)    Yuva

3.      Tavukların barındığı yere ne ad verilir?

A)    Ağıl   

B)    Kümes  

C)    Ahır

4.      Kimsesiz çocukların barındığı kuruma ne ad verilir?

A)    Çocuk evi        

B)    Çocuk yuvası

C)    Çocuk bakım evi

5.      I. Toprak      II. Hava            III. Su               Yukarıdakilerden hangileri bitkilerin yaşaması için gereklidir?

A)    I.II.     

B)    II.III.

C)    I.II.III.

 

6.      Aşağıdakilerden hangisi evde beslediğimiz hayvanlardan birisi değildir?

A)    Kedi 

B)    Köpek  

C)    Aslan

7.      Evimizdeki bitki ve hayvanların bakımları da ……………… arasındadır.  Boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

A)    Sorumluluklarımız   

B)    Çalışmamız

C)    Oyunlarımız

8.      İyi bir evin öncelikle nasıl olması gerekir?

A)    Büyük       

B)    Yüksek

C)    Planlı

9.      Evimizin bulunduğu yeri anlatan yazıya ne denir?

A)    Mektup    

B)    Adres     

C)    Plan

10. Yön bulmaya yarayan araca ne ad verilir?

A)    Kroki    

B)    Yıldız     

C)    Pusula

11. Aşağıdakilerden hangisi adreste bulunmaz?

A)    Evimizin numarası

B)    Yaşadığımız şehir

C)    Nüfus bilgilerimiz.

12. Evimizin adresini ve telefon numarasını bilmek önemli bir …………   kuralıdır. Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

A)    Güvenlik      

B)    Okul    

C)    Trafik

13. Evimizi ………….. ile paylaşırız. Boş yere ne yazılmalıdır?

A)    Aile bireyleri    

B)    Komşularımız

C)    Akrabalarımız

 

14. Aile bireyleri ile aramızda ………… ve ………. vardır.  Cümlesinde boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi yazılmaz?

A)    benzerlik- farklılık

B)    Komşuluk- akrabalık

C)    sevgi- saygı

15. Aile bireyleri ile  ……….   olması doğaldır.

Cümlesi nasıl tamamlanmalıdır?

A)    benzerliklerimiz  

B)    sevgi - saygı

C)    evimizin

16. Bilim adamları yaptıkları …… …  insanlığa hizmet etmişlerdir. Cümlesinde boş bırakılan yere ne yazılması uygun olur?

A)    Buluşlarla 

B)    Yazılarla  

C)    Sözlerle

17. İnsanların duygu ve düşüncelerini birbirleriyle  paylaşmalarına  ne denir?

A)    Yardımlaşma     

B)    İletişim

C)    Dayanışma

18. İletişim kurarken nelerden faydalanırız?

A)    Duygularımızdan  

B)    Ağzımızdan

C)    Duyularımızdan

19. Resim ve işaretlerle iletişim kurmaya nasıl iletişim denir?

A)    Görsel 

B)    İşitsel 

C)    Bedensel

20. Sınıf ortamında en çok hangi iletişimi kullanırız?

A)    Görsel 

B)    İşitsel   

C)    Bedensel


 
CEVAPLAR 1-A 2-B 3-B 4-B 5-C 6-C 7-A 8-C 9-B 10-C 11-C 12-A 13-A 14-C 15-A 16-A 17-C 18-C 19-A 20-B Hamit Biçer             

1. SORU
A)
B)
C)
D)

2. SORU
A)
B)
C)
D)

3. SORU
A)
B)
C)
D)

4. SORU
A)
B)
C)
D)  



5. SORU
A)
B)
C)
D)  



6. SORU
A)
B)
C)
D)

7. SORU
A)
B)
C)
D)

8. SORU
A)
B)
C)
D)

9. SORU
A)
B)
C)
D)

10. SORU
A)
B)
C)
D)

11. SORU
A)
B)
C)
D)

12. SORU
A)
B)
C)
D)

13. SORU
A)
B)
C)
D)

14. SORU
A)
B)
C)
D)

15. SORU
A)
B)
C)
D)

16. SORU
A)
B)
C)
D)

17. SORU
A)
B)
C)
D)

18. SORU
A)
B)
C)
D)

19. SORU
A)
B)
C)
D)

20. SORU
A)
B)
C)
D)

 

 



       

Yorum Yaz